27 Σεπ 2007

ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟ

Η πρόσφατη πρόκληση των Σκοπίων στον Ο.Η.Ε. απέδειξε σε κάθε καλόπιστο παρατηρητή ότι η ηγεσία της FYROM παραβιάζει την "ενδιάμεση συμφωνία" και συμμετέχει στον διάλογο για το όνομα του κράτους αυτού με κακή πίστη και αδιαλλαξία.

Ο Σκοπιανός προεδρεύων της Γ.Σ. του ΟΗΕ προσφώνησε πολλάκις τον Σκοπιανό πρόεδρο ως πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρότι για τον ΟΗΕ το κράτος είναι μόνο FYROM.

Εν τω μεταξύ οι Σκοπιανοί κατά τους τελευταίους μήνες άλλαξαν τις ονομασίες σε αεροδρόμια και αλλού, ώστε να ονομάζονται "Μέγας Αλέξανδρος κ.ο.κ.", προκλήσεις προς την Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό να υποχωρήσουν σε αυτά για να μην υποχωρήσουν στο όνομα.

Η όλη συμπεριφορά της FYROM συνιστά ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και επιτρέπει στην Ελλάδα να προβεί σε εύλογα αντίποινα, όπως είναι η άσκηση του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να προηγηθεί τυπική καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Εάν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία για την FYROM, η Ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ασκήσει βέτο ως προς την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Δεκέμβριο και οφείλει από τώρα να ενημερώσει κάθε συμμαχική χώρα γι' αυτήν την αμετάκλητη απόφαση.

Περαιτέρω, εάν οι Σκοπιανοί καταγγείλουν την ενδιάμεση συμφωνία, η Ελλάς δεν θα έχει άλλη επιλογή από την θέσπιση ενός νέου "εμπάργκο" και της αναστολής δραστηριότητας όλων των Ελληνικών επιχειρήσεων στην FYROM. Για να είναι αποτελεσματικό αυτό το εμπάργκο, την επιβολή του πρέπει να αναλάβει ο Ελληνικός στρατός με το δάκτυλο στην σκανδάλη.

Για ποιον λόγο ζητούμε τόσο ισχυρή πίεση κατά της γειτονικής χώρας; Όχι βέβαια από αισθήματα κατά των γειτόνων μας ούτε από λόγους επεκτατικούς ή σωβινιστικούς. Αλλά από λόγους αυτοπροστασίας!

Μέσα στον Δεκέμβριο οι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου (Κοσοβάροι) αναμένεται να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία τους από την Σερβία. Επίσης, αναμένεται οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν αμέσως την ανεξαρτησία του Κοσόβου παρά την αντίδραση της Ρωσίας και την αμηχανία των Ευρωπαίων.

Οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν σε έναν βαθμό τα κεντρικά Βαλκάνια και στην συνέχεια όλη την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού ως προς διάφορα αποσχιστικά κινήματα.

Σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει κυβέρνηση στο Βέλγιο λόγω του ισχυρού συναισθήματος των Φλαμανδών προς την ανεξαρτησία από την ένωσή τους με τους Βαλόνους. Το ισχυρότερο κόμμα της Σκωτίας επιδιώκει την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ισχυρές δυνάμεις στην Ισπανία καλοβλέπουν την απόσχιση (Βάσκοι, Καταλανοί κ.ά.). Το ίδιο συμβαίνει στην Βόρειο Ιταλία (Λομβαρδοί), στην Κορσική, στην Γεωργία (Οσετία), στο Αζερμπαϊτζάν (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), στην Τουρκία (Κούρδοι), στη FYROM (Αλβανόφωνοι) και σε πολλές άλλες χώρες.

Ο μεγάλος κίνδυνος για όλην την Ευρώπη είναι οι διάφορες δυναμικές εθνικές μειονότητες να απαιτήσουν δικά τους κράτη ή την ένωσή τους με γειτονικά συγγενικά κράτη (π.χ. Κόσοβο με Αλβανία). Το Κόσοβο μπορεί να είναι η θρυαλλίδα ή το φιτίλι ενός ντόμινο αποσχίσεων ή αυτονομήσεων, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Όμως, αυτή η αποσταθεροποίηση, εάν συμβεί, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα, εάν εν των μεταξύ η FYROM γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ έστω και με αυτή την ονομασία, διότι η Ελλάς δεν θα έχει άλλον τρόπο να την πείσει να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο η γειτονική χώρα αναγνωρίζεται από τις περισσότερες πλην της Ε.Ε. χώρες.

Τότε θα αρχίσουν να κτυπούν τα τύμπανα και για την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι γείτονες έχουν κτίσει μια πλαστή εθνική ταυτότητα υποκλέπτοντας την Ελληνική Ιστορία για να αποκτήσουν παρελθόν και "τίτλους" στην κατ' αυτούς "Μακεδονία του Αιγαίου".

Με την άνεση της προστασίας του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών κύκλων, γνωστών και αγνώστων, οι γείτονες θα εντείνουν την προπαγάνδα τους και τις προσπάθειές τους για να αποσταθεροποιήσουν την Βόρειο Ελλάδα ανταγωνιζόμενοι τους Αλβανούς εθνικιστές της Μεγάλης Αλβανίας που θα αρχίσουν τις δικές τους προσπάθειες αποσταθεροποιήσεως της Βορειοδυτικής Ελλάδος και της FYROM για τους δικούς τους λόγους.

Εάν όμως οι Σκοπιανοί συμβιβαστούν και περιοριστούν σε μια αποκλειστικά Σλαβική ονομασία, μη δημιουργώντας σύγχυση με την Ελληνική Μακεδονία και με την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, αφήνοντας το όνομα "Μacedonia" στους πραγματικά δικαιούχους αυτού του πολιτιστικού αγαθού, τους Έλληνες, και εάν σταματήσουν τις διάφορες προκλήσεις, η Ελλάς θα μπορέσει να εγγυηθεί την σταθερότητα και εδαφική ακεραιότητα της FYROM και η όποια αποσταθεροποίηση δεν θα κατέβει από το Κόσοβο προς νότο.

Σε κάθε περίπτωση, εάν οι Σκοπιανοί συνδιαλλαγούν οριστικά με τους Έλληνες, τους περιμένει ένα λαμπρό μέλλον ως φυσική ενδοχώρα της Θεσσαλονίκης και μελλοντικό τμήμα μιας μελλοντικής πραγματικά Ευρωπαϊκής Βαλκανικής χερσονήσου υπό την Ελληνική θετική επιρροή και καθοδήγηση.

Εάν οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να καταλάβουν το συμφέρον τους, τότε η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει στην πολιτική της πυγμής. Όταν οι Τούρκοι εφαρμόζουν χωρίς κανένα πρόβλημα αυτήν την πολιτική, με ακραίους τρόπους, σε ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την Κύπρο, μη επιτρέποντάς της την είσοδο σε όποιον διεθνή οργανισμό μπορούν να το κάνουν, γιατί να μη το πράξει και η Ελλάς για την αυτοπροστασία της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: