29 Οκτ 2007

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Ενώ σύντομα, μετά από πρόσκληση του κ. Νίμιτς, αρχίζουν νέες συνομιλίες στη Νέα Υόρκη μεταξύ Ελλάδος και FYROM για το γνωστό θέμα του ονόματος της γειτονικής δημοκρατίας, η ηγεσία των Σκοπίων εμφανίζεται αδιάλλακτη και προκλητική, εκφράζοντας ειρωνείες για το θέμα του "βέτο".
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι δήλωσε ότι "η άσκηση βέτο είναι η στρατηγική των παράλογων ηττημένων".
Εξυπακούεται ότι εφόσον κατ' αυτόν οι "παράλογοι ηττημένοι" είναι οι Έλληνες, "λογικοί νικητές" είναι οι Σλαβο-Βούλγαροι των Σκοπίων...
Από πού προέρχεται το θράσος χιλίων καρδιναλίων της Σκοπιανής πλευράς;
Θεωρούμε ότι τα απίστευτα λάθη και παραλείψεις της Ελληνικής πλευράς συνετέλεσαν σε αυτήν την αποχαλίνωση των γειτόνων.
Αμέσως μετά την επιβολή του "εμπάργκο" το 1993, δεν έγινε καμιά συστηματική προσπάθεια ενημερώσεως της διεθνούς κοινής γνώμης, ούτε σχεδιάσθηκε ένα πολυεπίπεδο και αποτελεσματικό σχέδιο πειθούς των Σκοπιανών και του τότε προέδρου τους Κύρο Γκλιγκόρωφ (Κύρου Γρηγορίου στην διάρκεια του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου).
Οι περισσότεροι διπλωματικοί μας εκπρόσωποι στο εξωτερικό είχαν παραλείψει να ενημερώσουν τους διπλωμάτες των άλλων χωρών και τις κυβερνήσεις τους για τις Ελληνικές θέσεις...
Η κυβέρνηση Σημίτη ξεκίνησε να δίδει μεγάλα ποσά στους Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Μεγάλες Ελληνικές επενδύσεις έγιναν στη FΥΡΟΜ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Σημαντική υποστήριξη δόθηκε στην κυβέρνηση των Σκοπίων κατά την διάρκεια της Αλβανικής εξεγέρσεως, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Στο μεταξύ οι Σκοπιανοί εργάζονταν ακατάπαυστα προσπαθώντας να κερδίσουν την διεθνή αναγνώριση της συνταγματικής τους ονομασίας.
Ήδη οι περισσότερες χώρες του Ο.Η.Ε. τους έχουν αναγνωρίσει ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει αναγνωρίσει με αυτό το όνομα και η Πολωνία, χωρίς καμιά Ελληνική αντίδραση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπραξαν το ίδιο αμέσως μετά τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αφού είχε δοθεί η ψήφος των ομογενών.
Εάν τεθεί βέτο, οι Σκοπιανοί θα ζητήσουν από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. να τους αναγνωρίσει με το συνταγματικό τους όνομα.
Ερωτάται, τι πρέπει να κάνει η Ελλάς;
Φρονούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το παράδειγμα της Τουρκίας, που έχει αποκλείσει πλήρως την Αρμενία.
Δεν απομένει άλλη επιλογή. Βέτο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Το είχε κάνει η Γαλλία με την Βρετανία, γι' αυτό και εισήλθε στην ΕΟΚ ως Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο και μόνο διότι η Γαλλία έχει μιά επαρχία που λέγεται Βρετάννη.
Άρα, νέο εμπάργκο, πλήρες και αποτελεσματικό, ελεγχόμενο από τον Ελληνικό στρατό.
Τέλος σε κάθε νέα Ελληνική επένδυση στα Σκόπια.
Διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των Αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων.
Ρητορεία των Ελλήνων πολιτικών, διεθνής και απευθυνόμενη ειδικά προς τους Σλαβόφωνους των Σκοπίων: Κύριοι, εάν είστε Μακεδόνες, καταγόμενοι από τους αρχαίους Μακεδόνες, τότε είστε Σλαβόφωνοι Έλληνες και ως Έλληνες ελάτε να συζητήσετε με την Ελληνική κυβέρνηση για το δέον γενέσθαι. Αναγνωρίστε το δημοσίως. Εάν δεν κατάγεστε από τους αρχαίους Μακεδόνες, που είναι το αληθές, κατά την γνώμη μας, και είστε Σλάβοι έποικοι του 6ου αιώνα μ.Χ., δηλώστε το δημοσίως σε όλον τον κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείτε να αυτο-αποκαλείστε "Μακεδόνες". Δεν μπορούμε να σας το επιτρέψουμε.
Ακόμα και αν όλες οι χώρες αναγνωρίσουν τους Σκοπιανούς ως "Μακεδονία" και "Μακεδόνες", η Ελλάς δεν πρέπει να το κάνει ποτέ!-

24 Οκτ 2007

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ

Καθώς πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, με θλίψη παρατηρούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάζουν σε έκταση και με επιμονή περιθωριακές απόψεις ελαχίστων ατόμων περιθωριακών ιδεολογικών αντιλήψεων, για κατάργηση των παρελάσεων.
Για να πετύχουν την "τηλεθέαση" καλούν βουλευτές του ΛΑΟΣ για να αντικρούσουν τους "αντιρατσιστές", με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένταση...
Η μαθητική παρέλαση σήμερα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο, όπως και επί εποχής Γεωργίου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου κ.ο.κ.
Η παρέλαση των μαθητών πίσω από την Ελληνική σημαία εξάπτει σε κάθε τοπική κοινωνία το αίσθημα της εθνικής ενότητας, δίνει παραδείγματα πειθαρχημένης συμπεριφοράς σε κοινά ιδανικά (ελευθερία της πατρίδας, τιμή στους ηρωικούς νεκρούς κ.ο.κ.) και εμπνέει εμπιστοσύνη για το μέλλον του τόπου, το οποίο εκφράζουν οι παρελαύνοντες νέοι, όπως γινόταν στις αρχαίες Ελληνικές πόλεις.
Εφόσον οι μαθητές θα κληθούν αμέσως μετά το σχολείο να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις, η παρέλαση είναι μια φυσιολογική διαδικασία και από αυτήν την άποψη.
Το ότι οι μαθητικές παρελάσεις καθιερώθηκαν επί δικτάτορος Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος άλλωστε είπε το ΟΧΙ στον Ιταλό πρέσβυ, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει το ποια ακριβώς κοινωνική λειτουργία επιτελούν σήμερα οι μαθητικές παρελάσεις. Πιο πάνω την προσδιορίσαμε και καταδείξαμε την σημασία της.
Η σημασία της εθνικής ενότητας έχει μεγάλη σημασία στην εποχή που διανύουμε:
Η Τουρκία, που αναπτύσσει διαρκώς την γεωστρατηγική επιρροή της, διατηρεί έναν στρατό 700.000 ανδρών με 400 μαχητικά αεροσκάφη και διεκδικεί εμμέσως ή αμέσως και συνεχώς από την Ελλάδα την κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Δυτική Θράκη. Επί δεκαετίες συνεχίζει να κατέχει το 40% του Κυπριακού εδάφους. Κάθε ημέρα όλοι οι μαθητές των σχολείων της Τουρκίας είναι υποχρεωμένοι να αναφωνούν "Πόσο υπερήφανοι αισθάνονται που είναι Τούρκοι"...
Οι Αλβανοί γείτονες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ισχυρό κράτος στα βόρεια σύνορά μας, την Μεγάλη Αλβανία, διατηρώντας διεκδικήσεις σε τμήμα Ελληνικών εδαφών.
Οι Σκοπιανοί γείτονές μας, εκτός από το όνομα, διεκδικούν το σύνολο της εδαφικής εκτάσεως της Μακεδονίας, το 51% της οποίας ανήκει στην Ελλάδα.
Οι Βούλγαροι μέσα από το Εθνικό τους Δόγμα, που καταστρώθηκε από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, διεκδικούν "βουλγαρικούς πληθυσμούς' στην Ελλάδα, αναπολώντας την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ως υπερδύναμη με τον 6ο στόλο τους περιπολούν και "αλωνίζουν" όποτε θέλουν στο Αιγαίο.
Σε ένα τέτοιο διεθνές περιβάλλον πρέπει οι Έλληνες να αφοπλισθούν ιδεολογικά και να εξαλείψουν τις εκδηλώσεις με τις οποίες εξυψώνεται το εθνικό φρόνημα;
Ποιος θα επωφελούνταν από κάτι τέτοιο;
Οι επωφελούμενοι αναφέρθηκαν πιο πάνω...
Έχουμε την άποψη ότι όσοι ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων, τουλάχιστον οι καθοδηγητές τους, κατά βάθος μισούν την Ελληνική σημαία και ό,τι αυτή συμβολίζει. Μισούν την Ελληνική εθνική ταυτότητα, ίσως γιατί αισθάνονται πολίτες του κόσμου.
Σε κάθε περίπτωση οι απόψεις τους είναι περιθωριακές και είναι απαράδεκτο να υπερ-προβάλλονται από τα άθλια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Αποβλάκωσης, που διαθέτουμε.
Οι παρελάσεις καλώς γίνονται και πρέπει να συνεχισθούν!

22 Οκτ 2007

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Φτάνουμε σύντομα στο σημείο όπου η FYROM θα επιχειρήσει την είσοδό της στο ΝΑΤΟ με την ενεργό υποστήριξη των Η.Π.Α.
Μέχρι πρόσφατα η Ελληνική πλευρά είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είχε αντίρρηση στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM.
Ακόμα και σήμερα οι Αμερικανοί και οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι την τελευταία στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση θα κάνει πίσω και δεν θα βάλει βέτο.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάς δεν μπορεί να βάλει βέτο, διότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 δεν το επιτρέπει, χωρίς προηγούμενη καταγγελία της προ ενός έτους.
Η άποψη αυτή δεν ευσταθεί. Ήδη οι Σκοπιανοί έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία ποικιλοτρόπως και έχουν προκαλέσει την Ελλάδα.
Το νόημα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας απέκλειε την συνεχή προσπάθεια των Σκοπίων να κατοχυρώσουν το όνομα "Μακεδονία".
Παρά ταύτα οι γείτονές μας, με την ακούραστη ενεργητική πολιτική τους προσπάθεια, πέτυχαν έναν διεθνή χείμαρρο αναγνωρίσεων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Ταυτόχρονα, οι Σκοπιανοί οργίασαν διεθνώς και μέσα στα σύνορά τους στις προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδος και των δικαιωμάτων της. Ανατρέφουν μια ολόκληρη γενιά Σλαβο-Αλβανών με την ψευδαίσθηση ότι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες .
Τουλάχιστον όσο τους κυβερνούσε ο Κύρος Γρηγορίου (Κύρο Γκλιγκόρωφ) οι Σκοπιανοί μάθαιναν ότι είναι απόγονοι Σλάβων εποίκων του 7ου αιώνα...
Οι μετονομασίες αεροδρομίων και τοποθεσιών, ώστε να επεκταθεί το αίσθημα της αρχαίας καταγωγής τους, αποτελεί μια νέα σειρά προκλήσεων, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Εν όψει της συμπεριφοράς των Σκοπιανών, η άσκηση βέτο δεν συνιστά παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αλλά άσκηση δικαιώματος βάσει της αρχής της αναλογικότητας και της αμοιβαιότητας .
Πέρα από αυτόν τον νομικό συλλογισμό, είναι δυνατό να θεωρηθεί ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν εξικνείται μέχρι του σημείου του εξαναγκασμού της Ελλάδος να παραιτηθεί ενός κυριαρχικού όπλου της, όπως το βέτο.
Αυτές οι απόψεις πρέπει να ανακοινωθούν πάραυτα τόσο στους Σκοπιανούς όσο και σε όλους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Εάν οι Σκοπιανοί συνεχίσουν να αρνούνται το Ελληνικό αίτημα για αμοιβαίως αποδεκτή λύση, δηλώνοντας "βάλτε βέτο, δεν μας νοιάζει", η Ελληνική στάση πρέπει να σκληρύνει.
Πρώτα πρέπει να παγώσει κάθε χρηματοδότηση.
Στη συνέχεια πρέπει να κληθούν για συζητήσεις στην Αθήνα οι αρχηγοί των Αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων. Είναι καλό να συζητηθεί και μαζί τους το ζήτημα...
Μετά θα πρέπει να παγώσουν όλες οι Ελληνικές επενδύσεις. Λόγω της αστάθειας και αβεβαιότητας, δεν πρόκειται να προστρέξουν άλλοι επενδυτές.
Ακολούθως, πρέπει να γίνει η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και η δήλωση, ότι μετά από ένα έτος, παύουν οριστικά οι διευκολύνσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Και ούτω καθ' εξής...
Στον ορίζοντα πρέπει να διαφαίνεται ένα νέο "εμπάργκο", μόνο που θα είναι απόλυτο και θα επιβληθεί από τον Ελληνικό στρατό για να μη μπορεί κανείς να το παραβιάσει.
Θεωρούμε ότι μόνο η προοπτική αυτών των κινήσεων θα αναγκάσει τους Σκοπιανούς και τους πάτρωνές τους σε συμβιβασμό.
Προσοχή: Ο συμβιβασμός πρέπει να αποκλείει από τους σλαβόφωνους των Σκοπίων την δυνατότητα να αποκαλούνται "Μακεδόνες" και "Μακεδονικό έθνος - λαός" ακριβώς διότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο όνομα του κράτους, αλλά και στο όνομα του λαού. Για παράδειγμα, ένα κράτος που θα λέγεται "Δημοκρατία των Σκοπίων" και ο λαός "Μακεδόνες" θα αποτελεί πάντα μια μακροπρόθεσμη απειλή για την Ελλάδα.
Σήμερα οι Σκοπιανοί δεν έχουν την δύναμη να απειλήσουν στρατιωτικά την Ελλάδα. Αλλά στο απροσδιόριστο μέλλον με την βοήθεια πρόθυμων συμμάχων, η στρατιωτική απειλή δεν μπορεί να αποκλεισθεί.-