29 Οκτ 2007

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Ενώ σύντομα, μετά από πρόσκληση του κ. Νίμιτς, αρχίζουν νέες συνομιλίες στη Νέα Υόρκη μεταξύ Ελλάδος και FYROM για το γνωστό θέμα του ονόματος της γειτονικής δημοκρατίας, η ηγεσία των Σκοπίων εμφανίζεται αδιάλλακτη και προκλητική, εκφράζοντας ειρωνείες για το θέμα του "βέτο".
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι δήλωσε ότι "η άσκηση βέτο είναι η στρατηγική των παράλογων ηττημένων".
Εξυπακούεται ότι εφόσον κατ' αυτόν οι "παράλογοι ηττημένοι" είναι οι Έλληνες, "λογικοί νικητές" είναι οι Σλαβο-Βούλγαροι των Σκοπίων...
Από πού προέρχεται το θράσος χιλίων καρδιναλίων της Σκοπιανής πλευράς;
Θεωρούμε ότι τα απίστευτα λάθη και παραλείψεις της Ελληνικής πλευράς συνετέλεσαν σε αυτήν την αποχαλίνωση των γειτόνων.
Αμέσως μετά την επιβολή του "εμπάργκο" το 1993, δεν έγινε καμιά συστηματική προσπάθεια ενημερώσεως της διεθνούς κοινής γνώμης, ούτε σχεδιάσθηκε ένα πολυεπίπεδο και αποτελεσματικό σχέδιο πειθούς των Σκοπιανών και του τότε προέδρου τους Κύρο Γκλιγκόρωφ (Κύρου Γρηγορίου στην διάρκεια του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου).
Οι περισσότεροι διπλωματικοί μας εκπρόσωποι στο εξωτερικό είχαν παραλείψει να ενημερώσουν τους διπλωμάτες των άλλων χωρών και τις κυβερνήσεις τους για τις Ελληνικές θέσεις...
Η κυβέρνηση Σημίτη ξεκίνησε να δίδει μεγάλα ποσά στους Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Μεγάλες Ελληνικές επενδύσεις έγιναν στη FΥΡΟΜ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Σημαντική υποστήριξη δόθηκε στην κυβέρνηση των Σκοπίων κατά την διάρκεια της Αλβανικής εξεγέρσεως, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Στο μεταξύ οι Σκοπιανοί εργάζονταν ακατάπαυστα προσπαθώντας να κερδίσουν την διεθνή αναγνώριση της συνταγματικής τους ονομασίας.
Ήδη οι περισσότερες χώρες του Ο.Η.Ε. τους έχουν αναγνωρίσει ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει αναγνωρίσει με αυτό το όνομα και η Πολωνία, χωρίς καμιά Ελληνική αντίδραση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπραξαν το ίδιο αμέσως μετά τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αφού είχε δοθεί η ψήφος των ομογενών.
Εάν τεθεί βέτο, οι Σκοπιανοί θα ζητήσουν από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. να τους αναγνωρίσει με το συνταγματικό τους όνομα.
Ερωτάται, τι πρέπει να κάνει η Ελλάς;
Φρονούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το παράδειγμα της Τουρκίας, που έχει αποκλείσει πλήρως την Αρμενία.
Δεν απομένει άλλη επιλογή. Βέτο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Το είχε κάνει η Γαλλία με την Βρετανία, γι' αυτό και εισήλθε στην ΕΟΚ ως Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο και μόνο διότι η Γαλλία έχει μιά επαρχία που λέγεται Βρετάννη.
Άρα, νέο εμπάργκο, πλήρες και αποτελεσματικό, ελεγχόμενο από τον Ελληνικό στρατό.
Τέλος σε κάθε νέα Ελληνική επένδυση στα Σκόπια.
Διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των Αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων.
Ρητορεία των Ελλήνων πολιτικών, διεθνής και απευθυνόμενη ειδικά προς τους Σλαβόφωνους των Σκοπίων: Κύριοι, εάν είστε Μακεδόνες, καταγόμενοι από τους αρχαίους Μακεδόνες, τότε είστε Σλαβόφωνοι Έλληνες και ως Έλληνες ελάτε να συζητήσετε με την Ελληνική κυβέρνηση για το δέον γενέσθαι. Αναγνωρίστε το δημοσίως. Εάν δεν κατάγεστε από τους αρχαίους Μακεδόνες, που είναι το αληθές, κατά την γνώμη μας, και είστε Σλάβοι έποικοι του 6ου αιώνα μ.Χ., δηλώστε το δημοσίως σε όλον τον κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείτε να αυτο-αποκαλείστε "Μακεδόνες". Δεν μπορούμε να σας το επιτρέψουμε.
Ακόμα και αν όλες οι χώρες αναγνωρίσουν τους Σκοπιανούς ως "Μακεδονία" και "Μακεδόνες", η Ελλάς δεν πρέπει να το κάνει ποτέ!-

Δεν υπάρχουν σχόλια: