22 Οκτ 2007

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Φτάνουμε σύντομα στο σημείο όπου η FYROM θα επιχειρήσει την είσοδό της στο ΝΑΤΟ με την ενεργό υποστήριξη των Η.Π.Α.
Μέχρι πρόσφατα η Ελληνική πλευρά είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είχε αντίρρηση στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα FYROM.
Ακόμα και σήμερα οι Αμερικανοί και οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι την τελευταία στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση θα κάνει πίσω και δεν θα βάλει βέτο.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάς δεν μπορεί να βάλει βέτο, διότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 δεν το επιτρέπει, χωρίς προηγούμενη καταγγελία της προ ενός έτους.
Η άποψη αυτή δεν ευσταθεί. Ήδη οι Σκοπιανοί έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία ποικιλοτρόπως και έχουν προκαλέσει την Ελλάδα.
Το νόημα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας απέκλειε την συνεχή προσπάθεια των Σκοπίων να κατοχυρώσουν το όνομα "Μακεδονία".
Παρά ταύτα οι γείτονές μας, με την ακούραστη ενεργητική πολιτική τους προσπάθεια, πέτυχαν έναν διεθνή χείμαρρο αναγνωρίσεων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Ταυτόχρονα, οι Σκοπιανοί οργίασαν διεθνώς και μέσα στα σύνορά τους στις προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδος και των δικαιωμάτων της. Ανατρέφουν μια ολόκληρη γενιά Σλαβο-Αλβανών με την ψευδαίσθηση ότι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες .
Τουλάχιστον όσο τους κυβερνούσε ο Κύρος Γρηγορίου (Κύρο Γκλιγκόρωφ) οι Σκοπιανοί μάθαιναν ότι είναι απόγονοι Σλάβων εποίκων του 7ου αιώνα...
Οι μετονομασίες αεροδρομίων και τοποθεσιών, ώστε να επεκταθεί το αίσθημα της αρχαίας καταγωγής τους, αποτελεί μια νέα σειρά προκλήσεων, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Εν όψει της συμπεριφοράς των Σκοπιανών, η άσκηση βέτο δεν συνιστά παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αλλά άσκηση δικαιώματος βάσει της αρχής της αναλογικότητας και της αμοιβαιότητας .
Πέρα από αυτόν τον νομικό συλλογισμό, είναι δυνατό να θεωρηθεί ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν εξικνείται μέχρι του σημείου του εξαναγκασμού της Ελλάδος να παραιτηθεί ενός κυριαρχικού όπλου της, όπως το βέτο.
Αυτές οι απόψεις πρέπει να ανακοινωθούν πάραυτα τόσο στους Σκοπιανούς όσο και σε όλους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Εάν οι Σκοπιανοί συνεχίσουν να αρνούνται το Ελληνικό αίτημα για αμοιβαίως αποδεκτή λύση, δηλώνοντας "βάλτε βέτο, δεν μας νοιάζει", η Ελληνική στάση πρέπει να σκληρύνει.
Πρώτα πρέπει να παγώσει κάθε χρηματοδότηση.
Στη συνέχεια πρέπει να κληθούν για συζητήσεις στην Αθήνα οι αρχηγοί των Αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων. Είναι καλό να συζητηθεί και μαζί τους το ζήτημα...
Μετά θα πρέπει να παγώσουν όλες οι Ελληνικές επενδύσεις. Λόγω της αστάθειας και αβεβαιότητας, δεν πρόκειται να προστρέξουν άλλοι επενδυτές.
Ακολούθως, πρέπει να γίνει η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και η δήλωση, ότι μετά από ένα έτος, παύουν οριστικά οι διευκολύνσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Και ούτω καθ' εξής...
Στον ορίζοντα πρέπει να διαφαίνεται ένα νέο "εμπάργκο", μόνο που θα είναι απόλυτο και θα επιβληθεί από τον Ελληνικό στρατό για να μη μπορεί κανείς να το παραβιάσει.
Θεωρούμε ότι μόνο η προοπτική αυτών των κινήσεων θα αναγκάσει τους Σκοπιανούς και τους πάτρωνές τους σε συμβιβασμό.
Προσοχή: Ο συμβιβασμός πρέπει να αποκλείει από τους σλαβόφωνους των Σκοπίων την δυνατότητα να αποκαλούνται "Μακεδόνες" και "Μακεδονικό έθνος - λαός" ακριβώς διότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο όνομα του κράτους, αλλά και στο όνομα του λαού. Για παράδειγμα, ένα κράτος που θα λέγεται "Δημοκρατία των Σκοπίων" και ο λαός "Μακεδόνες" θα αποτελεί πάντα μια μακροπρόθεσμη απειλή για την Ελλάδα.
Σήμερα οι Σκοπιανοί δεν έχουν την δύναμη να απειλήσουν στρατιωτικά την Ελλάδα. Αλλά στο απροσδιόριστο μέλλον με την βοήθεια πρόθυμων συμμάχων, η στρατιωτική απειλή δεν μπορεί να αποκλεισθεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: