24 Οκτ 2007

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ

Καθώς πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, με θλίψη παρατηρούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάζουν σε έκταση και με επιμονή περιθωριακές απόψεις ελαχίστων ατόμων περιθωριακών ιδεολογικών αντιλήψεων, για κατάργηση των παρελάσεων.
Για να πετύχουν την "τηλεθέαση" καλούν βουλευτές του ΛΑΟΣ για να αντικρούσουν τους "αντιρατσιστές", με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένταση...
Η μαθητική παρέλαση σήμερα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο, όπως και επί εποχής Γεωργίου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου κ.ο.κ.
Η παρέλαση των μαθητών πίσω από την Ελληνική σημαία εξάπτει σε κάθε τοπική κοινωνία το αίσθημα της εθνικής ενότητας, δίνει παραδείγματα πειθαρχημένης συμπεριφοράς σε κοινά ιδανικά (ελευθερία της πατρίδας, τιμή στους ηρωικούς νεκρούς κ.ο.κ.) και εμπνέει εμπιστοσύνη για το μέλλον του τόπου, το οποίο εκφράζουν οι παρελαύνοντες νέοι, όπως γινόταν στις αρχαίες Ελληνικές πόλεις.
Εφόσον οι μαθητές θα κληθούν αμέσως μετά το σχολείο να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις, η παρέλαση είναι μια φυσιολογική διαδικασία και από αυτήν την άποψη.
Το ότι οι μαθητικές παρελάσεις καθιερώθηκαν επί δικτάτορος Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος άλλωστε είπε το ΟΧΙ στον Ιταλό πρέσβυ, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει το ποια ακριβώς κοινωνική λειτουργία επιτελούν σήμερα οι μαθητικές παρελάσεις. Πιο πάνω την προσδιορίσαμε και καταδείξαμε την σημασία της.
Η σημασία της εθνικής ενότητας έχει μεγάλη σημασία στην εποχή που διανύουμε:
Η Τουρκία, που αναπτύσσει διαρκώς την γεωστρατηγική επιρροή της, διατηρεί έναν στρατό 700.000 ανδρών με 400 μαχητικά αεροσκάφη και διεκδικεί εμμέσως ή αμέσως και συνεχώς από την Ελλάδα την κυριαρχία στο Αιγαίο και στην Δυτική Θράκη. Επί δεκαετίες συνεχίζει να κατέχει το 40% του Κυπριακού εδάφους. Κάθε ημέρα όλοι οι μαθητές των σχολείων της Τουρκίας είναι υποχρεωμένοι να αναφωνούν "Πόσο υπερήφανοι αισθάνονται που είναι Τούρκοι"...
Οι Αλβανοί γείτονες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ισχυρό κράτος στα βόρεια σύνορά μας, την Μεγάλη Αλβανία, διατηρώντας διεκδικήσεις σε τμήμα Ελληνικών εδαφών.
Οι Σκοπιανοί γείτονές μας, εκτός από το όνομα, διεκδικούν το σύνολο της εδαφικής εκτάσεως της Μακεδονίας, το 51% της οποίας ανήκει στην Ελλάδα.
Οι Βούλγαροι μέσα από το Εθνικό τους Δόγμα, που καταστρώθηκε από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, διεκδικούν "βουλγαρικούς πληθυσμούς' στην Ελλάδα, αναπολώντας την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ως υπερδύναμη με τον 6ο στόλο τους περιπολούν και "αλωνίζουν" όποτε θέλουν στο Αιγαίο.
Σε ένα τέτοιο διεθνές περιβάλλον πρέπει οι Έλληνες να αφοπλισθούν ιδεολογικά και να εξαλείψουν τις εκδηλώσεις με τις οποίες εξυψώνεται το εθνικό φρόνημα;
Ποιος θα επωφελούνταν από κάτι τέτοιο;
Οι επωφελούμενοι αναφέρθηκαν πιο πάνω...
Έχουμε την άποψη ότι όσοι ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων, τουλάχιστον οι καθοδηγητές τους, κατά βάθος μισούν την Ελληνική σημαία και ό,τι αυτή συμβολίζει. Μισούν την Ελληνική εθνική ταυτότητα, ίσως γιατί αισθάνονται πολίτες του κόσμου.
Σε κάθε περίπτωση οι απόψεις τους είναι περιθωριακές και είναι απαράδεκτο να υπερ-προβάλλονται από τα άθλια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Αποβλάκωσης, που διαθέτουμε.
Οι παρελάσεις καλώς γίνονται και πρέπει να συνεχισθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: