24 Οκτ 2008

Οι συνωμότες κοσμοκράτορες αυτόκλητοι σωτήρες της διεθνούς κοινότητας

Ηλία Σταματόπουλου, Δημοσιολόγου
www.sos.gr/stamatopoulos



Α. Ενιαίο και διαχρονικό το δόγμα του ηγεμονισμού των Η.Π.Α.

Με αφορμή την σύναξη και ανταλλαγή απόψεων, για την Αμερικανική Εξωτερική πολιτική στο διεθνές δίκτυο C.N.N. πέντε αστέρες, πρώην ΥΠ.ΕΞ. των Η.Π.Α. προ ολίγων ημερών, κρίνουμε σκόπιμο να προβούμε στην επισήμανση και ανάλυση μερικών σημαντικών στοιχείων, αλλά και παραμέτρων των λεχθέντων, αλλά και γενικότερα πώς κρίνουμε την άσκηση της διεθνούς πολιτικής των Η.Π.Α. σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι βετεράνοι υπουργοί, αν και πρεσβεύουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις – όσον αφορά την Διαδικασία και τους σχεδιασμούς και όχι φυσικά την ουσία του δόγματος για αυτοκρατορική παρουσία των Η.Π.Α. στο διεθνές στερέωμα, παρουσίασαν από κοινού τις ιδιαίτερες γνώσεις τους, προκειμένου να εξοπλίσουν σε επίπεδο ιδεών τον επόμενο νέο πρόεδρο των Η.Π.Α.

Σχεδόν και οι πέντε πρώην ΥΠ.ΕΞ Χ. Κίσσιγκερ (καθηγητής και μάγος-δημιουργός αθλίων και επαίσχυντων ιστορικών γεγονότων και μηχανορραφιών στον διεθνή στίβο) Τζέιμς Μπέικερ, Κόλιν Πάουελ, Γουώρεν Κρίστοφερ και Μαντλίν Ολμπράιτ υποστήριξαν, όπως ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια εξωτερική ηγεμονική πολιτική ανά τον πλανήτη, αλλά διαφοροποιημένοι κάπως σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επεμβάσεις στο μέλλον. Ποια είναι όμως η σημερινή πραγματικότητα για την άσκηση πολιτικής των Η.Π.Α. στην διεθνή σκηνή.

Αντί να έχουν στήσει τις κλασσικές εδαφικές αποικίες –τακτική των περασμένων αιώνων– διασφαλίζουν και ισχυροποιούν τις γεωστρατηγικές τους θέσεις και την ηγεμονία τους με την εγκατάσταση Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών βάσεων σε εκατό και πλέον χώρες του πλανήτου αυτόκλητα ως παγκόσμιοι χωροφύλακες (κατά παράβαση κάθε έννοιας και λογικής του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Οργανισμών).

Διαθέτουν (16) Υπηρεσίες Πληροφοριών, αλλά και Υπηρεσίες Διεθνούς Προπαγάνδας και οι οποίες χρήζουν καθεστώτα-κράτη και κυβερνήτες κατά το δοκούν και αντιστρόφως ανάλογα. Διαθέτουν δορυφορικά και λοιπά συστήματα, που γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στον πλανήτη και ενεργούν αναλόγως με τα δικά τους κριτήρια.

Το Αμερικανικό Ναυτικό αποτελεί την ναυαρχίδα μιας αυτοκρατορίας –νέας μορφής– σε Μεσόγειο, Ερυθρά Θάλασσα, Περσικό Κόλπο, Ινδικό ωκεανό και όπου άλλού κρίνεται απαραίτητο, με τα νέα δεδομένα.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο, η N.S.A και C.I.A. με εντολή του περίφημου και καθοριστικού C.F.R. (Συμβ. Εξωτερικών υποθέσεων ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ROCKEFELLER) έχουν στρατολογήσει ποικίλους καθηγητές, πανεπιστημιακούς και παραγωγούς ιδεολογικών νέων θεωρημάτων για την εμπέδωση διεθνώς, της παγκοσμιοποιήσεως, δηλαδή της (PAX AMERIKANA). Τα γνωστά κέντρα Διανόησης και Iδεών, όπως η Rand Corporation, (Λέσχη-Στρατηγείο των κατ’ εξοχήν Ιεράκων του Ηγεμονισμού) το Διεθνές Pεμπουπλικανικό Ινστιτούτο, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, με πρόεδρο την Ολμπράιτ, και άλλα ομοειδή έχουν επιστρατευθεί στην ιδέα και το όραμα της παγκοσμιοποίησης.

Ομοίως γνωστοί αστέρες υπότροποι και οικότροφοι αυτών των κέντρων, από δεκαετίες, όπως ο Χάρολντ Μπράουν, ο Ζμπίγκιου Μπρεζίνσκυ, ο Φράνκ Καρλούτσι, ο Τζέιμς Ζλέσινγκερ, ο Σκόουκροφτ και άλλοι της ιδίας συνωμοταξίας, συνδράμουν προς αυτόν το σκοπό.

Η Παγκόσμια Ηγεμονική Αυτοκρατορία των Η.Π.Α. έχει καταστεί στόχος ζωής όλων αυτών των καταχθονίων εξουσιαστών, ερήμην και εν αγνοία φυσικά του αμερικανικού λαού.

Είναι πλέον γνωστό, ότι στην διεθνή σκηνή παίζονται σημαντικά και κερδοφόρα, πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Πολιτικά παιχνίδια, τα οποία διαμορφώνονται από τις γνωστές και άγνωστες διεθνείς λέσχες επιρροής, τα προαναφερθέντα ινστιτούτα παραγωγής ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και σκοτεινών πολιτικών σεναρίων και σχεδίων.

Πολλά από αυτά υλοποιούνται στο ακέραιο και άλλα μερικώς, αναλόγως των εκάστοτε αντιδράσεων και αντιστάσεων από τα διάφορα κράτη, στα οποία προσπαθούν να τα επιβάλουν.

Η επιστημονικά σχεδιασμένη διεθνής προπαγάνδα παραπληροφόρησης, φασιστικού σκοταδισμού και σατανικών σεναρίων καθυποτάξεως και υποδουλώσεως όλων των λαών και εθνών –με δεδομένη την πολιτική, οικονομική και επικοινωνιακή εξουσία που διαθέτουν, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά κυρίως και με τους πολιτικούς υπηρέτες τους, αργυρώνητους και μη, στο διεθνές στερέωμα– έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ολοκληρωτική Άλωση των Εθνών και την οικονομική εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που διαθέτει ολόκληρος ο πλανήτης. Βεβαίως, την στιγμή αυτή τραγική για τον διεθνή καπιταλισμό και τις θεωρίες των Νεοσυντηρητικών, που επικρατεί το απόλυτο χάος στο οικονομικό κατεστημένο των Η.Π.Α., τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές χρεοκοπίες της αγοράς, η απομυθοποίηση και αποσύνθεση της απόλυτης ελευθερίας των συναλλαγών του Νεοφιλελευθερισμού και Νεοσυντηρικού Συστήματος και με τις απορρέουσες διεθνείς οικονομικές ανακατατάξεις, ίσως η συντελεσθείσα «αρνητική» συγκυρία, με την παγκόσμια λαϊκή οργή επιβραδύνει τα σχέδια και τους στόχους των «κοσμοκρατόρων».

Β. Τα εθνικά μας ζητήματα αυτή τη στιγμή παίζονται στην διεθνή σκακιέρα, με ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές ελπίδες επιτυχούς εκβάσεώς των. Και αυτό, διότι το Εθνικό Κέντρο προφανώς δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των στιγμών και την κρισιμότητα των περιστάσεων.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι διακυβεύονται τα εθνικά μας θέματα, όταν τα θέματα αυτά δεν τα χειρίζονται, έμπειρα, υπεύθυνα κατηρτισμένα και επαρκώς ενημερωμένα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών, τα οποία να είναι σε θέση να προβάλλουν τις ελληνικές θέσεις. Και οπωσδήποτε η κατάστασις σαφώς δυσχεραίνεται, όταν παρά την δραστηριότητα αυτή της Τουρκίας, αντί να έχουμε αύξηση των σχετικών κονδυλίων προβολής των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό, να γίνονται περικοπές με συνέπεια την κάθετη πτώση της εθνικής διαπραγματευτικής μας ικανότητος στην διεθνή σκηνή.

Αυτή η απαράδεκτη έλλειψη γνώσεως, στοιχειώδους πολιτικής ψυχολογίας και παραγωγής στρατηγικών σχεδιασμών, στις διεθνείς σχέσεις, είναι αποτέλεσμα της απόλυτα ισοπεδωτικής και ολέθριας ενδοτικής πολιτικής, των πολιτικάντηδων και κατασκευασμένων προϊόντων της διεθνούς πολιτικής.

Η δημιουργία πυρήνων στρατηγικού σχεδιασμού, για την διαμόρφωση και εκπόρευση των εθνικών μας μηνυμάτων, στην διεθνή κοινή γνώμη κρίνεται καθοριστικής σημασίας για αυτή την εθνική υπόσταση του απανταχού Ελληνισμού.

Τρεις επισημάνσεις του Θουκυδίδη, αξίζουν ιδιαίτερης αξίας –άγνωστες βέβαια, στους ηγήτορες της ενδοτικότητας και αβελτηρίας, που δυστυχώς μας κυβερνούν καθ’ ό,τι διατηρούν στο ακέραιο την διαχρονική τους ισχύ, για την διακυβέρνηση του κράτους, αλλά και γενικότερα για τις διεθνείς σχέσεις.

Πρώτον: Το κράτος που ενδίδει συνεχώς, έστω και σε ασήμαντα πράγματα, θα υφίσταται συνεχώς πιέσεις, για περισσότερες υποχωρήσεις.

Δεύτερον: O μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα ίδια ημών σφάλματα και όχι από τα σχέδια των εχθρών.

Και τρίτον: Όσο πιο πρόθυμο ένα κράτος ψυχολογικά φαίνεται ότι διάκειται στον πόλεμο, τόσο αποδυναμώνει τις ορέξεις του αντιπάλου για την διεξαγωγή του.

Κατά συνέπεια, ο Θουκυδίδης, θεωρούσε το Κράτος - Έθνος, ως τον κύριο παράγοντα, με ισχύ και ασφάλεια, σε ένα αναρχούμενο, όπως σήμερα, διεθνή περίγυρο. Η ισχύς κατά τον Θουκυδίδη, είναι η συνισταμένη όλων των εθνικών στοιχείων, ενός λαού, που μπορεί να δημιουργήσει δέος, σε κάθε αντίπαλο και αυτό, βεβαίως, με τη σημερινή ορολογία να λειτουργήσει ως παράγων αποτροπής οποιασδήποτε επιβουλής έξωθεν.

Και, κατά την ταπεινή μου άποψη, μεταφράζοντας και ερμηνεύοντας τα σημερινά δεδομένα, η ασθενής και ελλειμματική διεθνής θέση της Χώρας, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην δική μας εσωτερική παθογένεια.

Ο πυρήνας ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, αποτελεί την συνισταμένη, όλων των δυναμικών σταθερών αυτής της χώρας.


Ηλία Σταματόπουλου, Δημοσιολόγου
www.sos.gr/stamatopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: