4 Μαΐ 2008

ΜΗ ΛΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η FYROM ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η διπλωματική υποστήριξη που λαμβάνει η κυβέρνηση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ και την Τουρκία αποθρασύνει τον πρωθυπουργό τους κ. Γκρουέφσκι και τον ωθεί σε αδιάλλακτες θέσεις καθώς αρνείται την Ελληνική απαίτηση για σύνθετη ονομασία της FYROM με γεωγραφικό προσδιορισμό και παραίτηση από κάθε επεκτατική διάθεση.

Πολλοί αισιόδοξοι θεωρούν ότι οι συνεχείς δηλώσεις Γκρουέφσκι είναι προεκλογικές και ότι θα δεχθεί τον συμβιβασμό που ζητεί η Ελληνική πλευρά αμέσως μετά τις εκλογές στα Σκόπια.

Η αισιοδοξία αυτή δεν είναι δικαιολογημένη.

Το ουσιαστικό διακύβευμα των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ δεν είναι μόνο το όνομα ενός κράτους, αλλά η εθνοτική ονομασία της πλειοψηφίας των σλαβόφωνων κατοίκων του. Όμως, πεπεισμένοι από την επί πολλές δεκαετίες προπαγάνδα ότι είναι "Μακεδόνες", αισθανόμενοι συνεπακόλουθη ντροπή για την σλαβική καταγωγή τους, οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν πρόκειται να δεχθούν μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα συμπαρέσυρε και την εθνοτική τους ονομασία.

Θεωρώντας ότι διαθέτουν την Αμερικανική και Τουρκική συμπαράσταση και πιθανολογώντας ότι με αυτόν τον τρόπο στο τέλος θα πετύχουν τον σκοπό τους, οι Σκοπιανοί έχουν κάθε λόγο να παραμείνουν αδιάλλακτοι και μετά τις βουλευτικές εκλογές τους. Πιστεύουν ότι στην χειρότερη περίπτωση γι' αυτούς, ακόμα και με μια σύνθετη ονομασία, θα εξασφαλίσουν την εθνοτική ονομασία που έχουν επιλέξει για τους ιδίους ("Μακεδόνες") και η χώρα τους στην πράξη θα ονομάζεται από όλους ως "Μακεδονία"...

Δυστυχώς για τους Σκοπιανούς, η ονομασία αυτή αποτελεί προσβολή των δικαιωμάτων των Ελλήνων και δεν μπορεί ούτε πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Το αποτέλεσμα θα είναι το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τη διένεξη ως προς το όνομα της FYROM και ΜΗ ΛΥΣΗ σημαίνει ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, σύμφωνα με την γνωστή ρητή δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και την συναποδοχή όλων των Ελληνικών πολιτικών δυνάμεων.

Άλλωστε μετά από μερικούς μήνες θα γίνει αλλαγή στον Λευκό Οίκο και κανείς Αμερικανός Πρόεδρος κατά την πρώτη τετραετία του δεν έχει την δυνατότητα να αγνοήσει τους Ελληνοαμερικανούς ψηφοφόρους, ενώ η Τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση του κεμαλικού κατεστημένου. Κατά συνέπεια η όποια σημερινή διεθνή υποστήριξη προς τα Σκόπια δεν αναμένεται να διαρκέσει, ενώ η Ελληνική ισχύς και πίεση θα παραμένει σταθερή.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την διάχυτη διάδοση σε διεθνές επίπεδο της εντυπώσεως ότι η FYROM δεν είναι ένα ακόμη αποδεκτό και σταθερό κράτος σαν όλα τα άλλα στην περιοχή και ότι είναι ένα προσωρινό κράτος έως ότου οι Αλβανόφωνοι και οι Βουλγαρόφρονες κάτοικοι πετύχουν την διάσπαση ή διάλυση του κράτους αυτού σε καντόνια, που θα μπορούσαν να προσαρτηθούν σε όλα τα γειτονικά κράτη.

Σε μια τέτοια - υποθετική ακόμη σήμερα - περίπτωση είναι βέβαιο ότι οι Σλαβόφωνοι της FYROM θα μετάνιωναν φρικτά για την σημερινή αδιαλλαξία τους και την εμπιστοσύνη τους σε μακρινούς "προστάτες", έχοντας αγνοήσει τις δίκαιες απαιτήσεις των Ελλήνων γειτόνων τους, ξεχνώντας ότι ο πνεύμονας, μέσω του οποίου αναπνέουν, είναι Ελληνικός.-


3 σχόλια:

Πολυπέρχων είπε...

Όλα αυτά είναι πολύ σωστά, προυποθέτουν όμως την ειλικρινή προσπάθεια της ελληνικής κυβερνήσεως ως προς την κατεύθυνση προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, κάτι που δεν είναι πλέον καθόλου, μα καθόλου αυτονόητο.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας, είτε στην κυβέρνηση είτε στην κοινωνία οφείλει να κάνει το καθήκον του. Η διάδοση υγιών αποψεων μόνο καλό μπορεί να κάνει στην κυβέρνηση, διότι με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει αναλύσεις και προσεγγίσεις πολύ αποτελεσματικότερες από αυτές που της προσφέρουν οι συνεργάτες της. Ας το πούμε διαφορετικά: Ο έχων ώτα ακούειν!

Ανώνυμος είπε...

Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...

http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU
*Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!

http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q
*Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...

http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

*Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...