21 Απρ 2008

ΚΑΜΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Μετά το Βουκουρέστι η Ελληνική πλευρά δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα της FYROM.

Η Ελληνική θέση έχει αναβαθμισθεί και ολόκληρο το ΝΑΤΟ αναγκάστηκε να διακηρύξει ως κοινή την Ελληνική θέση για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος πριν την ένταξη.

Το Ελληνικό "βέτο" απέδειξε ότι η Ελλάς προς το παρόν έχει ηγεμονική θέση στην περιοχή και έχει την δύναμη να αγνοεί τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, εφόσον αυτές αντιβαίνουν προς τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Μη λύση στο θέμα του ονόματος σημαίνει όχι ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτάται: Συμφέρει την Ελλάδα η άμεση επίλυση;

Η απάντηση είναι απλή: Όχι, δεν την συμφέρει!

Ακόμα και αν οι γείτονες υποχρεωθούν να αποδεχθούν μια σύνθετη ονομασία, όπως "Νέα Μακεδονία" ή "Άνω Μακεδονία", ακόμα και αν το νέο σύνθετο όνομα ισχύσει "erga omnes", δηλαδή έναντι όλων, όπως ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δυστυχώς ο γειτονικός λαός θα συνεχίσει να αποκαλείται "μακεδονικός" και "Μακεδόνες", η γλώσσα του "μακεδονική", το έθνος "μακεδονικό", ο στρατός του "μακεδονικός", η σχισματική εκκλησία του "μακεδονική".

Αυτή η κατάσταση είναι ένα βδέλυγμα για τους Έλληνες, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Όλη η διαπραγμάτευση τόσα χρόνια γίνεται αποκλειστικά για το όνομα του κράτους και όχι και για την εθνική ταυτότητα και ονομασία του Σλαβικού πληθυσμού της χώρας αυτής.

Η αναβάθμιση της Ελληνικής θέσεως πρέπει να οδηγήσει την Ελληνική ηγεσία στην αμετάκλητη απόφαση να διευρύνει το "erga omnes", ώστε να συμπεριλαμβάνει και την εθνική ταυτότητα των Σλαβόφωνων των Σκοπίων και των συγγενών τους στο εξωτερικό.

Η νέα Ελληνική θέση πρέπει να περιέχει την απαίτηση ο αυτούσιος όρος "Μακεδονία" και "μακεδονικός" να αναφέρεται αποκλειστικά στους Έλληνες και οι Σλάβοι γείτονες να περιορισθούν αποκλειστικά σε σύνθετη ονομασία τόσο για το κράτος τους όσο και για την εθνική και γλωσσική τους ταυτότητα.

Επίσης, η σύνθετη ονομασία των Σκοπιανών πρέπει να μείνει αμετάφραστη στα Αγγλικά, δηλαδή με την σλαβική της απόδοση, ενώ ο όρος "macedonian" πρέπει να αναγνωρισθεί ότι αναφέρεται στους Έλληνες και την Ελληνικότητα.

Ταυτοχρόνως οι πλαστογράφοι των Σκοπίων πρέπει να απαλείψουν κάθε συνταγματική και πολιτική πρωτοβουλία που παραπέμπει σε επεκτατισμό ή αλυτρωτισμό και να παραιτηθούν από την χρήση του όρου "Μακεδονία του Αιγαίου", με τον οποίο δηλητηριάζουν τον λαό τους με μίσος για την Ελλάδα.

Όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε διεθνή συνθήκη επικυρωμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. κατά τρόπο ώστε η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας να είναι αδύνατη και ξεκάθαρη η παραίτηση από κάθε μελλοντική προσπάθεια αλυτρωτισμού ή επεκτατισμού.

Εάν αρνηθούν αυτήν την προοπτική, τότε η Ελληνική θέση πρέπει να γίνει ακόμα αυστηρότερη και να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, επανερχόμενη στην παλαιότερη θέση των πολιτικών αρχηγών για πλήρη μετονομασία των Σκοπιανών χωρίς την χρήση του όρου "Μακεδονία" και του όρου "μακεδονικός".

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να επιστρέψουν ποτέ, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι αλλογενείς εγκληματίες της ΣΝΟΦ, που κατά την δεκαετία του 1940 προέβησαν σε σωρεία εγκλημάτων κατά της Βορείου Ελλάδος και αγωνίστηκαν για την απόσχιση ελληνικών εδαφών.

Η αγωνία για την εξεύρεση λύσεως στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων πρέπει να αφορά μόνο την FYROM και όχι την Ελλάδα.

Ακόμα και αν διαλυθεί το μικρό αυτό κράτος από τους Αλβανούς ή τους Βουλγάρους, ο κίνδυνος για την Ελλάδα θα είναι μικρότερος απ' ό,τι αντιπροσωπεύουν οι αλυτρωτιστές - εθνικιστές των Σκοπίων με τους υπερατλαντικούς προστάτες τους στην κυβέρνηση Μπους και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Κάτι τέτοιο θα έδινε την ευκαιρία στην Ελλάδα να προστατεύσει την ζώνη των άνω των 100.000 Ελληνόβλαχων που ζουν κοντά στα Ελληνικά σύνορα χωρίς κανένα ενδιαφέρον μέχρι σήμερα γι' αυτούς από πλευράς Ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών.