6 Μαρ 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Έλληνες και Ελληνίδες,

  • Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον κόσμο συμφωνούν απόλυτα με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και την ομογένεια πως το τελικό όνομα της πΓΔΜ δεν πρέπει να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ή παράγωγα του όρου αυτού, και φυσικά όχι στη διπλή ονομασία. Το θέμα της σύνθετης ονομασίας το οποίο, ου μη γένοιτο, θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», πρέπει να το αποφασίσει ο λαός μέσω Δημοψηφίσματος, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν στην σύνθετη ονομασία πρέπει να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία».

  • Ο όρος Μακεδονία/Μακεδόνας/Μακεδονικός ανήκει εδώ και χιλιάδες χρόνια αποκλειστικά στον Ελληνισμό. Τυχόν αποδοχή του όρου «Μακεδονία» ως όνομα του προαναφερθέντος κράτους θα επιτρέψει τη διαιώνιση και υιοθέτηση των όρων «Μακεδόνας», «Μακεδονική» γλώσσα, «Μακεδονική» εκκλησία και «Μακεδονικός» στρατός με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του Ελληνισμού. Πώς θα δεχτεί η Ελλάδα να συνεργαστεί στο ΝΑΤΟ όταν ο στρατός της πΓΔΜ θα ονομάζεται «Μακεδονικός» στρατός, οι στρατιώτες τους «Μακεδόνες» στρατιώτες και τα εμβατήριά τους αρχίζουν: «ένα, δύο, τρία μαρς, εμπρός για τη Solun (Θεσσαλονίκη);

  • Τα κριτήρια καλής γειτονίας και συμμαχικών σχέσεων πρέπει να περιλαμβάνουν αλλαγή στα σχολικά εγχειρίδια της πΓΔΜ τα οποία σαφώς πρέπει να εκφράζουν ότι η ιστορία των κατοίκων της προαναφερθείσης χώρας είναι σλαβική και αλβανική και δεν έχει καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονική ιστορία. Πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου η οποιαδήποτε μνεία στα σχολεία τους, δημόσιες υπηρεσίες και ένοπλες δυνάμεις η έννοια πως η «Μακεδονία» είναι χωρισμένη και μέρος αυτής κατοικείται από Έλληνες. Αυτά τα κριτήρια πρέπει να είναι τελείως ανεξάρτητα από την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ, και για τα οποία πρέπει να υπάρξει νομική δέσμευση πριν οποιασδήποτε ευρωατλαντικής προοπτικής της πΓΔΜ. Η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ διά της υπογραφής της να εγκρίνει την υποκλοπή της ιστορίας της Μακεδονίας μας.

  • O προσδιορισμός και η αποσαφήνιση του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του όρου αυτού είναι μείζονος σημασίας και δη υπό το φως μεθοδεύσεων για την αναγνώριση δήθεν «Μακεδονικής» εθνικής μειονότητας στην Ελληνική επικράτεια.

  • Η οικονομική διπλωματία της Ελλάδος στην πΓΔΜ και οι Ελληνικές επενδύσεις όχι μόνον δεν βοήθησαν την προώθηση των Ελληνικών θέσεων στο θέμα του ονόματος, αλλά χρησιμοποιούνται από την πΓΔΜ ως μοχλός πιέσεως προς την Ελλάδα να συμβιβαστεί με τις δικές τους θέσεις, και αδυνατίζουν σημαντικά την Ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις για το όνομα και την υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

· Θέτουμε τους Έλληνες πολιτικούς μπροστά στις ευθύνες τους. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε ονομασία περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του.

· Ο Ελληνικός λαός και η ομογένεια δεν θα γίνουμε ούτε συμμέτοχοι, ούτε συνένοχοι στην απεμπόληση του ιερού, αρχαίου ονόματος Μακεδονία σ’ ένα σλάβο-αλβανικό κράτος το οποίο υπάρχει εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής – Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας – Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά – Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης - Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά τμήματα Νοτίου Αφρικής - Γρηγόρης Γαρύτσης, Πρόεδρος

_________________________________________________________ Hellenic Electronic Center (HEC)



Προσυπογράφοντας
Μιχάλης Ρέλλος