29 Ιαν 2008

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφυγε από αυτόν τον κόσμο δοξαζόμενος και επαινούμενος όχι μόνο υπό των πιστών αλλά και υπό των εχθρών του. Ο αρχιερέας που έφερε την εκκλησία στο προσκήνιο και επενέφερε τη νεολαία στους ιερούς ναούς, δικαιώνεται στο τέλος.
Νικητής στη ζωή, νικητής και στον θάνατο με την πίστη στον Χριστό και με την δύναμη και την καρτερία που επέδειξε ως το ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008.
Ο εκλιπών υπήρξε μέγας εκκλησιαστικός ηγέτης, όμοιος του οποίου ίσως να μην υπήρξε στην ιστορία της Ελλαδικής εκκλησίας. Γεννημένος από το αιωνίως δημιουργικό κύτταρο της Ελληνικής φυλής αναδείχθηκε σε μείζονα μορφή όχι μόνο της εκκλησιαστικής ζωής, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.
Στην σύγχρονη Ελλάδα, η οποία ασθενεί διαρκώς από την έλλειψη πνευματικότητας, ο Χριστόδουλος με τον ωραίο Ελληνικό του λόγο συνέβαλε στην κατά το δυνατόν αποκατάσταση της χαμένης πνευματικής ενότητας.
Με την συμπεριφορά και το έργο του ο εκδημήσας υπήρξε παράδειγμα σύγχρονου αρχιερέα, ο οποίος δεν περιορίζεται στις προσευχές και στα κηρύγματα, αλλά συμβάλλει ενεργώς στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας και ιδιαιτέρως των πτωχών και των δυστυχισμένων.
Αντιρρήσεις για το έργο του υπήρξαν από πολιτικούς (θέμα ταυτοτήτων) και διάφορους μητροπολίτες (προσωπικά θέματα, σχέσεις με το Βατικανό). Άλλωστε το μέγεθος της προσωπικότητάς του υπήρξε τόσο μεγάλο, ώστε πολλοί να αισθάνονται στανάχωρα δίπλα του. Ο ίδιος, παρασυρόμενος από τον αγνό ενθουσιασμό του, κάποιες φορές δυσαρέστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Αλλά κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει κακή πρόθεση ή δολιότητα. Ενεργούσε πάντα με βάση την καλοκαγαθία, την πραότητα και την χριστιανική αγάπη. Ένα μεγάλο πνεύμα στην υπηρεσία του Χριστού και του πληρώματος της εκκλησίας. Εν τέλει, στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού έθνους!
Άλλος Χριστόδουλος δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά. Ήμασταν τυχεροί που ζήσαμε μια ολόκληρη εποχή, την εποχή Χριστόδουλου μέσα σε μια 10ετία. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Νέος Αρχιεπίσκοπος θα εκλεγεί την 7η Φεβρουαρίου. Ας είναι ο αξιότερος και ας ακολουθήσει ό,τι θετικό μπορεί να απορροφήσει από το παράδειγμα του προκατόχου του.
Με τον Χριστόδουλο η εκκλησία για πρώτη φορά αυτονομήθηκε και τέθηκε στο προσκήνιο επ' ωφελεία της κοινωνίας και της εθνικής συνοχής. Το κοινωνικό και εθνικό όφελος πρέπει να πρυτανεύσει στην σκέψη του όποιου νέου Αρχιεπισκόπου.
Αιωνία η μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!

8 Ιαν 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση στην Αθήνα για την

ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπιανών

Με μεγάλη επιτυχία και αθρώα προσέλευση κόσμου η «Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Εθνικών Θεμάτων ΑΧΙΛΛΕΥΣ» διοργάνωσε εκδήλωση σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας για την κατάσταση των εθνικών μας θεμάτων και ιδιαιτέρως για το πρόβλημα του ονόματος των Σκοπίων και της ανθελληνικής προπαγάνδας των Σκοπιανών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο π. Νομάρχης - Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, ο οποίος παρουσίασε ντοκουμέντα για την σκοπιανή προπαγάνδα και την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σλάβους της ΦΥΡΟΜ.

Από το Γραφείο Τύπου